nak tahu bab bsp

Hi mommy . Nak tanye mommy2 yg detect bsp . Mcm mane korang kawal mkn n jam brpe korang mkn n stop mkn utk second check gula . Saya pening nurse ckp 2jam lpas mkn , sye pegi pgawai prubatan ckp 1jam slpas mkn . #firstbaby #ingintahu #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

check bsp ada 4 masa kan 8 pagi ( puasa dri malam, last makan pkl 10) 10 pagi (2 jam selepas makan pagi pkl 8) 2 ptg (2 jam lepas mkn tghari, last mkn pkl 12) 8 malam( 2 jam lepas mkn petang/malam, last mkn pkl 6) kalau 1 jam lepas makn bacaan tak boleh lebih 7.8 kalau 2 jam lepas makan ,bacaan tak boleh lebih 6.4