normal atau czer

hi mommy nak Tanya kalau berat kite naik mendadak wktu mngndung x boleh bersalin normal ke?

2 Các câu trả lời

tak da kaitan sis.... ramai je ibu berat badan naik mnddk ataupun kurus kering tapi bersalin normal.... bukan berat badan yng ideal je blh bersalin normal..bersalin normal ataupun czer ikut pada situasi ... kalau bukaan jln lmbt /tiba2 berlaku komplikasi kita terpaksa ikut apa yng doctor advice....

Takde kena mengena rasanya. Cuma risiko tu ada lah. Klu bdn kurus tp jln takde progress walau ketuban dh pecah, still kena tolak OT juga.