Size baby besar

Hi..saya nak tanya...ada kah para mommies yg ada pengalaman bersalin normal baby berat 3.7kg..? saya sekarang 39 weeks 3 days, dr scan berat baby 3.7kg...dr sarankan czer sebab takut baby sangkut kalau bersalin normal..tapi saya takut czer 😭 sekarang dah di wad #firstmom

3 Các câu trả lời

ada awk..tp mostly dh byk kali bsalin la. klu 1st mom ni ada risiko sbb proses labour blh jd pnjg..tkut awk penat. klu czer ada bius..prosedur dlm +/- 2 jam dh siap..after care sahaja yg kena kuat semangat

2mo trước

saya first mom...

Sy 37w baby 3.6kg dr ckp normal 🥲 skrg dah 39w 2d x tau berat berapa sy pun risauuu 😌

2mo trước

Sy masa tu risau & tnye dr baby sy mcm besar je dr, dr ckp xdelah normal je sbb awk tinggi 😌

tu kira besar sis...sy pon bersalin 40m4h baby 4.3kg...doktor kata baby besar