Rasa gatal dan pedih

Hello Mommy to be. Nak tanya, ada tak yg macam ni? Gatal area leher atas dada. Dua2 saya kena gatal macam ni lepas tu masa mandi rasa pedih je. Kenapa eh? Ni ruam ke? 😅 maaf laa sebab sebelum pregnant ni tak pernah gatal macam ni. Cuma gatal dekat leher je tapi tak da bintik2 merah macam ni dulu. Dekat lengan saya pun ada gatal juga. #ingintahu #bantusharing

Rasa gatal dan pedih
27 Các câu trả lời

sy pn ada . kat kaki , tangan. sy sapu cream hydrocortisone. 2 hari je dh hilang.

1y trước

Ouh. Okay sis. 🤗

samalh saya 20week.naik hbs kt peha ni.saya cuma pakai lotion allanno amway je.

1y trước

Tunggu sy try cari lotion tu nanti 🤗

Alahan mengandung la tu kot. Pembawaan anak. Ade ckap kalau gatal2 ni baby boy

1y trước

Ouh yeke? 😅 rasa malu pulak nak pakai baju yg besar area leher. Takut org nmpak merah2 nanti org fikir kita tak mandi dgn bersih pulak.

sy kne satu badan.. habis teruk dah bdn sy penuh dgn kesan2 menggaru 😌

1y trước

Kan sis. 😂 nak keluar pun rasa malu takut org tertengok area leher kita nanti cakap kita tak mandi bersih pulak. 🤭 terpaksa juga pakai baju yg boleh tutup sikit dekat leher tu.

eh sama laa..mula2 tahu pregnant gatal satu badan..lepastu dh hilang dh

1y trước

Ouh. Kalau cepat hilang bagus jugak. Tapi ni masih ada lagi rasa gatal tu

eczema saya makin teruk sejak mengandung. kira alahan jugak ke ye

1y trước

Ada org cakap tu salah satu juga. Tapi kalau sy sebelum pregnant lgi memang dah ada eczema. 😅

kdg tu sbb hormon

1y trước

Ouh. Okay sis 🤗