Kurang berat badan

Hi mommy or mommy to be out there. Saya pregnant anak ke-2. Tapi kali ni mengandung berat badan saya turun. Kandungan baru 15weeks. Makan ada selera cuma masa awal pregnant harituh takde selera. Sekarang tengah cuba naik kan berat badan sebab 25hb ni ada check up. Doc nak tengok keadaan baby dalam kandungan sebab berat turun doc takut baby terbantut. Macam mana ye mommy nak tambah kan berat badan? #advicepls #mommybuntu

1 Trả lời

1st puan kena pastikan makann yg puan ambil tu mmpunyai khasiat mcm piramid makanan..ada sumber vitamin protein karbohidrat n etc... 2nd pstikan puan kerap makan... makan dlm kuantiti sikit ..tp kerap. 3rd makan buah buahan sebelum makan nasi 4th jika xblh mkn nasi try makan roti...oat ka dgn susu....or bubur nasi ka..jnji makan.. 5th amalkan pemakanan sihat serta rehat yg ckup dan jgn stress mg dpmudahkan segalanya..aamiin