Berat turun, hb low

Hi mommy, kalau 1st trimester ni berat makin turun. Boleh kacau hb ke? Hb boleh low ye? Tapi saya banyak makan sayur dan limau.

7 Các câu trả lời

Hb low mmg disebabkan pemakanan. Berat awak turun means awak kurang makan. Kurang makan terjadinya kurang zat. Jadi kurang berat boleh menyebabkan hb low mungkin betul. Tp awak teruskan je banyakkan makan sayur n limau n makanan2 lain yg tinggi zat besi ye

2y trước

ok faham 😊. terima kasih atas penjelasan dan semangat nya 🫰🩵

saya turun dari 44.1 - 43.5kg itupun nurse bunyikk🤣 lepastu hb pulak naik sikitttt je 10.4 - 10.5, xbnyak mungkin sebab kurang makan xde selera jadi zat xbnyak. sebelum ni consume iron, now kk tukar zincofer pulak, harapnya naik😵‍💫

2y trước

saya sekarang consume zincofer. nurse bising hb tak boleh kurang 11. first checkup hb 14. tu risau ni takut low pulak hb untuk second checkup

Cuba makan kangkung sbb kangkung banyak zat besi. Kalau buah amal delima kekacang untuk cantikkan hb tp kalau naik berat badan saya taktahu tip sbb saya dulu stay jak dh sekarang bru je naik 1kilo 🤭 sbb bru ada selera makan

2y trước

Saya 14+ ke atas bru ada selera

Saya pon berat turun jugak 5kilo saya baru 12weeks, kdg saya makan sayur muntah balik takut hb low hmm

2y trước

sama lah saya. 10weeks berat turun 4kg. risau sangat dengan hb low

Tak jugak. 1st pregnancy sy hb low tapi berat naik terlebih2. Mkn iberet baru naik hb tu

2y trước

Mungkin jugak sis. Ikut org jugak, sy kalau tak pregnant pun mmg jenis hb low, tak pernah lepas nak derma darah, darah cukup utk diri sendiri je kalau derma gak mmg pengsan kot. So walaupun berat sy naik tiap bulan time checkup, hb sy tetap low 😂

6kg drop.. tpi darah cantik atas 13... 😔😔 sedih tak dpt masuk smua makanan

2y trước

sedih kan. semua yang saya makan dulu jadi mual tengok. sampai kena tegur pregnant betul ke tipu ni

tak juga berat saya turun 5kg..tapi hb ok

2y trước

saya langsung xleh terima makanan...penat...alahan teruk pagi sampai malam