Checkup klinik gov or swasta?

Hi mommy, i’m pregnant 3rd baby, tp my 2nd baby br 1yr4m.. i bersalin emergency czer dua2.. so supposedly i need to gap 2yrs before pregnant again.. so kalo p checkup kk kene mrh x sbb gap xckup 2yrs? Hehehe.. then kalo checkup swasta n bersalin swasta mcm mana procedure and fees die ek? Sbb i xde experience checkup n bersalin swasta seblom nie.. tp kali nie mcm nk consider swasta..

3 Các câu trả lời

I baby first gov czer, second swasta czer & third swasta of course czer juga (since first & second dah czer). My kk mmg bising sebab tak gap, dorang kalau boleh after 2 3 years baru boleh pregnant balik tp normal la dorang bising sebab our healths are their concerns. Kalau mental sis kuat go for it. Ada nurse yg jenis ok je, ada yg bising sekali je time buka buku pink, ada pulak nurse yg sampai 9 bulan pun dia bising sibuk nak ungkit kita complain sakit badan sikit mula la ckp tu la siapa suruh tak gap luka dulu tak baik dah pregnant. Sabar jela 😅 Swasta okay je sis tp saya prefer hospital pakar yg ada ramai O&G. Bukan clinic2 kecil yg kalau ada emergency case dia tolak gov. Kita boleh pilih sorang O&G yg akan attend kita sampai bersalin & nurse takkan ckp benda mengarut2 or kita boleh complain. Check up dia details je even lebih details lagi kk. Sometimes people around me selalu ckp kk lagi details, padahal yg ckp tu tak pernah pun check up swasta. Since sis first & second czer, third confirm czer tak boleh vbac dah. If sis has no issue with money, boleh opt for swasta. For me yg dah pernah experience gov & swasta, of course saya nk swasta sebab paid service kan so layanan dia tiptop. And bilik ward saya boleh ambil single bedded so husband boleh tidur sekali & family boleh berkampung ramai2 time visit. And ada kelas penyusuan dlm bilik dgn LC. Overall check up dari buka buku pink sampai bersalin around 1.5k. My second baby 17k, my third baby 15k. Cost termasuk baby care cost (malam2 baby duduk nursery so mommy boleh rehat). Columbia asia. Saya both emergency czer, kalau elective maybe murah sikit

kalau pergi kk lebih detail. part nurse tu pulak rezeki awak. kalau kkia sungai besi, nurse smua baik2. saya kalau check bp tak pernah tak tinggi sebab gelak jee...nurse saya cakap dah2 jgn gelak kang bp tinggi kite hantar awak g hospital naik ambulance nenonenoneno dia ckp cmtu..

2t trước

Ada je swasta yg details. Pergi yg ada pakar

Sy try up status sis..hrp ada yg blh mmbntu mnjwb soalan sis ni 😉✌........