Ubat tambah darah zinkofer

Hi mommy ii ! Baru ni saya checkup di kk , & nurse bagi ubat tambah darah zincofer dekat saya , tapi saya badan tkboleh terima , makan ja mesti pening + mual/muntah & yg tkboleh tahan muntah rasa besi karat 😭 . Dah bgitau nurse tp tetap suruh makan , yg teruknya saya la nakkena tanggung , ada tak ubat lain yang okay ? Untuk tambah darah + acid folid untuk anak dlm kandungan , saya first mom jadi tktahu apa apa lagi , skrg 4 bulan lebih , then tkmakan ubat apa2 . Terima kasih ibu2

6 Các câu trả lời

hi, saya pun alami benda yg sama. rasa mual and muntah pun rasa besi sbb badan takleh terima zincofer😭 sebabkan tak tahan, saya ambik inisiatif sendiri beli iberet folic and consume satu biji sehari 30 minit sblum makan sarapan. saya ada tanya nurse di kk, nurse pun kasik makan iberet folic. puan boleh beli di mana2 farmasi, or lagi senang beli di guardian. price around rm38.

cuba mkn maltofer bli kt frmasi..sy pon x bleh jgk mkn zinkofer sbb nnti rsa nk mntah dan kmbung prut..skrg sy amalkn maltofer alhamdulillah..misi okay je sbb sy bli sndiri

Teruskan ambil dlm 2 minggu utk adapt dgn badan. Jika masih tak boleh terima, pergi klinik adu pd doktor tukar ubat

Sis boleh beli new obimin. Ubat tmbh darAh skali asid folic. Slalu kk akan tukar ubt klu x blh mkn zincofer.

saya pun sama, pstu dr tukar kepad ubat iberet

Saya pun. Saya tukar iberet. So far okay.