Tanda Tanda GBS

Hi mommy di luar sana..macamana nak tau kita ade GBS ye..kalau mcm saya keputihan x banyak just sikit n pekat tapi ade bau kadang kadang smpai lekat kat seluar bau dia..tu tanda GBS ke? #firstbaby #ingintahu

1 Trả lời

GBS tiada tanda. Nak tahu hanya melalui swab yang di ambil doktor sahaja. Kalau awak rasa teruk sangat keputihan tu boleh inform nurse atau doktor semasa checkup. Macam saya tiada bau dan tak gatal. Cuma banyak sahaja. Gynae ambil sample dapat result GBS+

1y trước

Doktor akan bagi ubat insert dan antibiotic untuk pre-treatment. Rawatan yang kedua semasa dalam labor room nanti. Doktor akan on antibiotic untuk mengelakkan kuman ni transmit ke baby. Itu sahaja