Pelik dan tertanya2

Mommy dalam ni yg hamil xkisah brapa weeks..xde rasa sakit perut/cramp ke ye..saya ni hari2 sakit perut on off..xde bleeding pon..nampak macam xde plk yang post pasal sakit atau cramp perut..hahaa 15w4d..patut x pegi cek..kk kate its normal kalau xde kuar darah..dalam dilemaaa first baby..

11 Các câu trả lời

Ada jgk,tp kdg2 je..n bkn sakit yg teruk..tambah bahagian bwh perut..pernah tu tgh bejalan blh sakit tiba2..terberhenti nk melangkah...tp bila dh masuk 3rd trimester lg kerap rs..tgh tdo nk ubah kedudukan bdn pn blh terjaga sbb perut sakit,kne pusing slow2...😅 paling heaven rs time 2nd trimester..x byk masalah sgt time tu..rs cargas n sht..

5y trước

sakit je on off..xde bleeding lagi stakat ni..

Ermm.. Cramp mcm mne ye, prut mengeras ke? Klu prut mengeras, sy pon biase.. Awl kehamilan pon dh biase.. Tp xde la smpai kluar drh ke ape ke.. Misi ckp xde ape.. Sbb sy mmg dri awl kehamilan dh rse prut ngeras tu. Blh jdi hari2 ye jgk.. Kdg tgkla, klu penat ke, lapar ke, die ngeras la.. Hehehe... Smpai la nk besalin.. Mmg akn rse..

5y trước

Insyaallah.. Xde kluar drh atau sakit yg berlarutan, xde ape kot... Kne sllu peka la, dgn pergerakan bby..

sya pun sama 15weeks 5 day..bawah pusat selalu sakit..terus fikir baby kat bawah sangat ke ni..tapi sya tak nak fikir banyak..just sapu2 pakai tangan..jap lagi hilang lh sakit tu..baby nak minta sayang kot😂

5y trước

saya macam beralih tmpat..kejap kiri..kejap kanan..kat ari2..sume la kot kat bahagian perut tu..on off laa sakit nye..nk buat2 apa pon risau je..aduhaii demi zuriatt🤗🤗

Ade 1st trimester ari2 ade..ase nk period lah cramp lah keras pun ye tp xde bleeding.slalu cek takut ade darah ke pe.masuk 2nd trimster dh xde ..cume ase baby mngeras je lah

5y trước

Ati2 tau dear.take care

Sama mcm Sye...rase cramp bila tanye org bpengalaman diorg Kate biasa bg ibu hamil...tapi kalau cramp + tegang bttr check takut pregnant luar rahim mcm Sye sebelom ni...

5y trước

hehee ok sis😊

sis start rasa cramp perut drpd brp weeks ya? sbb sy skrg pon tgh rasa jgk..tp xde bleeding apa pon..dia mcm on off..kdg sakit,kdg tak..sy skrg baru msuk 11w..

5y trước

dri 11w atau 12 w kot..xsure plk..sebab rasa dah lama sgt hehee..skrg nk 16w dah..still rasa sakit ..normal la kot..

Sama lh sis.. Tp sy xd cramp.. Cume kdg2 die sakit perut kjap2.. Kadang2 berbunyi2, pdhal bru je lpas makan.. Alahai anak, xkn lpar lg😂

5y trước

Sama la..

Org ckp normal sbb rahim mula nk mengembang. Sy slalu sakit2 area abdomen/bawah perut ni

5y trước

Tp andai kata sakit sgt smpai xboleh tahan mmg kene jmpe doc tau. Kalau stakat sakit on off normal doc ckp kt sy

sy 8 bulan ni pun ada rase cramp2 kt bawak perut tu...sekali dia dtg mcm mencucuk2

5y trước

awal2 dulu ada rasa x siss

kenapa xramai yang bagi respon ni..help me!!