Tart nenas semasa preggy di hari raya yg bakal mjelang tiba

Mommy bolehke makan biskut tart nenas time preggy 15mggu ke xboleh sedap tu

17 Các câu trả lời

mse sye gugur , doctor o&g ckp , ini semua Melayu..(mitos) cuma kalau mkn benda yg Ade acid mcm tapai mgkin la kot . mcm durian pun kebykn org ckp boleh mkn 2 3 ulas je buat rse . mcm tart nenas , takat ni sye bantai jela mkn byk mne pun . tp bepada2 jela sebb risaukn keguguran utk Kali kedua . hehehe

3mo trước

itu lah , mujur x sgkut gdm pregnant yg kedua ni 🤣 . ye alcohol. mse sye gugur , sye mkn tapai + agkt sampah je . so x thu la punca ape . xpe la , silap sye juga . skrg tggu sebulan lebih lagi je nk bersalin 🤣

saya hantu tart nenas. waktu saya pregnant 3 bulan orang dah start promote kuih raya, saya beli ja tart nenas. so far dah 8bulan ni 5 kali dah saya beli n saya habiskan tart nenas sebalang tu sorang2😂 minggu depan raya mmg saya aim tart nenas dulu laa sblm beranak hujung bulan

klau sy sndiri sebarang makanan mnuman yg ad unsur nanas sy Cuba elakkan sbb da penah ad sejarah kguguran sbb nanas ad bahan yg tajam dlm kandungan isi buah Tu .. tpi penerimaan badan org lain lain .. awk cuba refer pd doc atau nurse awk tgk mcamana pndpat diorg

3mo trước

ade name unsur bromaline dlm nanas klau X silap .. yg Tu tajam

orang tua kata tart nenas boleh makan sebab jem nenas dah di masak (proses) , elakkan makan buah nenas. apapun sy pernah makan tart nenas waktu mcm awak, Alhamdulillah ok xde masalah. makan pun sikit2 bukan banyak mana. takat 2 3 ketul je.

sis boleh cuna dulu mkn dalam 2-3 ketul..kalau oke boleh teruskn...sblum ni pon sy siao tempah ahhahaah tapi sy cuba mkn 1biji and selepas tu rse oke baru mkn bnyk sikit...tapi still kuantiti tu kena hadkn laa heheheh

1st and 2nd pregnancy and both mase 1st trimester saya makan raw nanas hari-hari dalam sebungkus jual kat food truck. So far Dr. kate boleh je. Kalau awak takut tapi teringin sgt, better dptkan advise dari Dr. ya. All the best!

3mo trước

Sedappnye kecur lak air liur

boleh awk , semua makanan boleh makan kalau mengidam cuma mkn berpada2 jgn lebih had sbb tart nenas ni bleh buat kembung perut kan mkn banyak2 xberenti plk kentut naya nk cari ubat gastrik plk 🤣

doc sy ckp oky je mkn nanas. sbb mitos. tpi pendapat sy, tubuh badan individu itu sendiri jugak. sy mkn satu buah nanas tkde effect pape. lain org , lain penerimaan badan

semua yg tkde alahan tu makan berpada.. kuih raya 1 2 dah la, ketupat pulut semua beringat mkn sikit2 je. pregnant tak pregnant semua kena control

Makan je, tp berpada2. Tambah2 kalau ada gdm,kena la control pengambilan makanan. Awal pregnant haritu pun sy makan buah fresh. - Mitos