Sakit contraction macam mana ?

Hi mommy , boleh share tak sakit contraction macam mana ? ? #36week2day #firstbaby

52 Các câu trả lời

diorg main² je ..dia tak rasa pun ..cma dia keras n ok balis perut tu..tu jasakit tme beranak tu sy tk pasti sbb mmg tak rasa masa anak ptama..hihi

Sakit die smpai hilang rasa malu..x tw la nk cakap mcm mne..dah x pk nk cover cun ke apa.. Tp.. Bila anak da kuar tu terus rasa sakit tu hilang mcm magic..

5y trước

Kan..sy masa tue xkisah dh doc laki ke apa ke..buat la apa pn asalkan cepat laa baby kuar..😂

Mse sy preggy ank prtama xtahu cmne sakit contraction.selamba badak je sy msh bwak motor gi balik kje.mmg sakitt sgt...sakit yg xblh bawak bncang

Sakitnye xblh bincang smpai 2x ambik ubt tahan sakit, pastu cucuk epidural.. Ya allah kalo xde bnde2 tu xblh byng mcmne beranak normal 😵

Ada yg sakit perut memulas. Ada yg skit pinggang n pinggul mcm nk tercabut. Sy sakit pinggang n pinggul. Huhu. Xtau nk ckp cmne sakitnye

skt smpi xbole pk ape dh..cume mmpu sbut Allah je..after few hours thn skt,doc bg epidural..trus hlg rse skt,even baby klua pn xrse ape

Rasa cm nk berak, sakit bhgn blkg atas smpy punggung, pinggang bhgn blkg sakit amat, nk baring x bole, ngiring je nk tahan sakit tu.

7cm contraction ke atas sakit dia sa pun x dapat describe...sabar jala.. Memang branak tu sakit.. 50x ganda sengugut..

Sakit yg teramat sgt tpi rsanya depands kot. Bbeza2 setiap org. Tpi yg pnting gap setiap contraction kjp jew. Dlm 5 minit

Bg saya, sakit tu rasa cm senggugut.. Tp teruk lg.. Kdg rasa cm nk buang air besar.. Tp xley bwk bincang sakit dia tu