Tips tmbah berat badan bayi

Hi mommy bole tnyaa tak sy hamil 6bulan tpi prut kecil betul seperti bkn 6bln org pun hairan . Ada tak tips mommy d sni cra menaikkan berat badan bayi dlm kandungan??

2 Các câu trả lời

x semesti nya perut mommy kecik ank kt dlm tu kecik.org y bt2 hairan tu ptt d sekolahkan sbb blh bt mak2 peknen jd pening kepala.awk kena ikut Kate doc..bb dlm kandungan ikut perkembangan dia ..klau 6 bulan tu Masih besar air botol mineral kecik tu..gram pn kadang xsmpai pn 500gram.penilaian besar kecik bb kt dlm bukan ikut perut kita.sy ambik contoh d sekililing sy..ipar sy punyelh perut mcm kembar..kuar ank xsmpai 3kg.sy ni 6 Kali peknen..perut x nmpak smpai 9 bln..mcm buncit je..abis2 besar pun mcm 6/7 bln..tp kuar bb 3kg.just awk mkn mknan y berkhasiat..bt x Tau je mulut2 y suke komen negatif..zaman je maju tp pemikiran Masih Ade y x maju.tp klau doc ckp sndiri bb awk kecik..awk jgn isau..bb bnyk masa lg utk tmbah berat die..mkn mknn y lengkap..sumber protein..daging merah..sayur.. buah2

Setiap kali cek up ada tanya ke berat baby normal atau tak? kalau normal xperlu nak tmbahkan berat baby tu, saiz baby bump tak menentukan berat baby pn sbnrnya ada je yg nak melahirkn pn bby bump masih kcl tp bila lahir berat bby normal. Klu nak tmbahkn berat baby sbb kecil perut ja takut nt berat baby melebihi had normal pla.