belum merangkak

hi mommy ! ada ke yg sama mcm sy baby 10 bulan tapi belum merangkak ? nak tahu pengalaman mommy2 kot2 ade yg sama mcm baby sy ni .. sebabkan sy ni first time mom kdg2 terdetik perasaan risau jugak walaupun tahu perkembangan setiap baby tk sama hehe .. ad yg sma ke share la 😄

2 Các câu trả lời

mcm anak sy sis, tp skrg dia dh setahun 3bulan .. dia skip merangkak sis, terus jalan 😅 merangkak xpenting pun sis, tu just utk bantu pergerakkan dia sblum jalan je .. anak dh boleh duduk? klau boleh terus je ajar berdiri, letakkan brg fav dia kt tmpt tinggi sikit, galakkan dia utk berdiri, lagi cepat dia jalan 😁 jgn risau ye

sama la dgn bby sy umur da 10 bulan tpi still x pndai merangkak tpi duduk da pndai..mngkin lmbt skit tapi xpe hehe..