Buka buku pink

Hi mommiies, nak tanya apa yg perlu kita bawa and apa yg perlu kita buat waktu nak buka buku pink nanti eh? Esok saya dah kena buka buku pink nervous pula rasanya😅

19 Các câu trả lời

sy bru bukak bku smlm.. mase call dia suh bwk salinan ic, bil api, sijil nikah.. tp mse dtg tu xde mntk pon cehh 😂 mcm sy nurse suh isi maklumat kite n suami kt kulit buku tu.. then dia tny sejarah keluarga.. pastu dia suh suami p buat hiv test sndr.. lps tu nnt timbang berat n check bp.. then g makmal buat urine test n check darah.. then jumpe doc utk result.. lastly jumpe doc gigi check gigi.. gitu laa.. mangat plak bercerita 😂

2y trước

Saya kahwin last year time pkp bulan 10 sampai sekarang tak ambil lg kad/sijil nikah. Time nak buka buku last month terkebil nk jawab 😂 nasib ada slip perakuan nikah dalam wallet hahaha

mcm sy sblm ni kk nk maklumat kita, maklumat suami. ambik sejarah penyakit dlm keluarga. pastu esok tu kena ambik darah. suami kena ambik hiv test gak. tgk brp mgu. nt arrange nk jumpa doc utk scan first time. klau awk ada mslh perubatan apa² sblm ni.. blh prepare memo siap² utk rujukan kk

ic n kad nikah https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

Ikut klinik jugak sis , macam tempat sy takde pulak mintak apa2 . G klinik bawak diri je hahah, kalau da ada anak bawak buku pink lama je . Tapi kadang da bawak buku lama pon diorg still tanya history keluarga n penyakit Yg kita ada

Saye masa pergi tu macam macam saye bawak, sebab saye baca kene bawak ic suami, sijil nikah, bill api, tapi bila pergi. Doctor hanya mintak ic saya dan sijil nikah sajaa. Yang lain tu penat je saya photostat😂🤭

ic, sijil nikah. nnti suami kena buat hiv. ambek darah, kencing, jgn lupa jaga makan dia check hb terus. takut hb low. pastu check gigi, first buat buku memang lama sikit siap.

hmmm masa saya dlu . Dia xde Minta apa apa...Saya dtg Sama suami and then Diorang isikan detail Buku Pink Tu...maybe awak siapkan je IC and MyKad kawin ke or Sijil Nikah.😅

Waktu I, I hanya bawa sijil kahwin, ic photostat suami Isteri, Bil elektrik / air. Kalau tunjuk yang tnb online pun xpa Depa cuma nak verify tempat tinggal kita

saya bawa ic n fotostat ic suami je, gpun hari tuh mmg misi tak cakap apa pun. tapi nnt dtg awal ye. mmacam kena buat. saya rituh sampai ptg baru habis.

sama lh sy pun, hihihihi esok dh 13minggu lewat dh buka buku bising nurse 😅 esok nk tadas telinga dalam2.