Duphaston(ubat kuatkan rahim)

Hi...mommies,sy pregnant 4 weeks, Dr nasihat suruh mkn duphaston sehari 2 Kali untuk kuatkan rahim Ada tak sesiapa dpt mkn ubat ni pada awal kehamilan??

42 Các câu trả lời

sy ada mkn utk pregnnt kali ke 3 ni sbb sy ada sejarah keguguran 2 kali.. alhamdulillah skrg baby dah 31w.. cuma dr suruh mkn 1st trimester je sbb dah masuk 2nd trimester rahim dah kuat so x perlu ubat dah.. mkn lah.. jgn takut2.

Masa kandungan sy 7w saya ada pendarahan dan doc bagi duphaston utk kuatkan rahim. Kalau doc dah suggest makan ubat tu, kena makan la sis. Ikut nasihat doc ya... sebab kandungan baru lagi tu..take care ya❤️

saya pernah makn duphaston..sbb dri awal prggy mmg ad klua flek..mkn dri awal prggy shingga 20 week..alhamdulilah skrg saya 35minggu...semoga awak kuat ye..jgn buat kerja berat sgt..bykkan rest..☺️

Kandungan sy 3w da kne cocok n mkn Duphaston , ada lg satu ubt kuat rahim swsta.. mkn la sis.. ikot sejarah masing2.. ubat tu bagus.. kne mkn sampai 3bln kandungan, pastu tuka aspirin..

saya.. sbb ade spotting awl 4weeks cmtu... alhamdullilah mkn dlm sebulan spotting hilang slow2. lgpn sy mmg ad history gugur sblum ni... tu doc bg mkn ubat kuat rahim 2nd pregnancy ni..

start mkn dari 5w smpai skrg 12w tried stop last week skali bleeding terus pegi ER doc tmbh ubat smpai ckup 20w. so klau doc bg ubt ni tlg la mkn smpai doc sruh stop jgn cuba stop sndri

sya dpt sis. time tu pregnant 8 week. ade mcm kluar darah setitik. and doctor bg utk mkn 5 hri. alhamdullilah skrg dh ok. pregnant dh 16week.

saya mkn dari 5w..sampai sekarang dh 24w. tapi dose ubat tu makin kurang lah. saya spotting dari awal pregnant sampai sekarang. n ada history miscarriage 2 kali

saya makan masa kandungan 5w .. sebab pernah 2x gugur .. saranan saya , apa yg doktor suruh makan, ikut lah sebab itu yang terbaik 🥰

Saye pon makan ubat tu tp tme minggu dah nak 20+ kot rasanye, mkn sampai 28?minggu 🤔 sb saye ada multiple fibroid takut kot ank kat dlm ggur awal 😅