Duphaston(ubat kuatkan rahim)

Hi...mommies,sy pregnant 4 weeks, Dr nasihat suruh mkn duphaston sehari 2 Kali untuk kuatkan rahim Ada tak sesiapa dpt mkn ubat ni pada awal kehamilan??

42 Các câu trả lời

saya pun makan ubat kuat Kan Rahim ... Alhamdulillah sampai sekarang tak ada apa apa yg tak diingini....kita dgr jer nasihat doc untuk kita juga....

ade sejarah misscarriage ke? kalau ade terus kan mkn duphaston utk kuatkan rahim. lps tu boleh mkn folic acid sekali.

sy start mkn duphaston dr 7w mommy sbb ada spotting on off..Alhamdulillah skrg dah msuk 8bln..semoga urusan mommy & baby dipermudahkan 🤲

Saya pon doctor sarankn makan duphaston juga, sbb saya dah 2kali keguguran , doakan kandungan saya kalini kuat n sihat ye ☺️

saya dr 6 weeks smpai 12 weeks makan duphaston. effect duphaston ni alan buat kita lagi mual muntah2. tapi jangan skip makan.

Saya makan. Sebab pernah gugur 4x. Doc suggests untuk makn smpai 20 weeks. Sekrg 7w.doa kan saya sampai due yer.

sy mkn ubat kuat rahim sampai 16week.. sbb ada sjrah miscarriage 2x. mkn je ubt tu bg bayi kukuh dlm tu 😄

saya buat ivf so mmg doctor srh mkn. so far mkn tak ada effect apa2. better ikut je suggestion doctor.

Sy ada mkn 2 mnggu masa 5 weeks mcm tu. Mkn je ikut nasihat dr. Sbb tuh mmbantu kuatkan rahim kita

Tak. Sy bleed at 10w so baru mkn skjp atas nasihat doktor. Sila lah ikut nasihat doktor.