Hitam dicelah lipatan..

Hi mommies.. Sy msh dlm pantang lg 24hari.. Mcm mne ye nk hilangkan celah2 lipatan yg hitam tu ye...buntu dah sy...sblm pregnant elok je kulit.. Tlg ye momies..kot ada pkai apa2 cream ke..#ingintahu #SeriusTanya

5 Các câu trả lời

sy pun first time jd mak, igtkan sy sorg je gitu, celah2 lipatan gelap gelita, pdhal sy jenis kulit cerah, siap pakej dgn bau badan.. lepastu ada part kulit jd kering menggelupas.. harini bru hari ke 19 pantang, hbs je pantang terus sy nak g cari supplement, tak sabar dhni nk rawat balik semua

Chill mommy. Give yourself some time. Awak baru nak pulih kan diri awak. Semua tu normal sebab perubahan hormon. Gradually will be back to normal. Not instantly. Saya sendiri ambil masa nak dekat setahun baru okay balik. Yang hitam, breakout kulit tu semua dah okay.

Saya pulak ada masalah bau badan. Sebelum bersalin berpeluh pun bau badan biasa2 je, ni lepas bersalin bau ye busuk sgt tak tahu nk buat apa

3t trước

Awak dah berapa bulan bersalin? Saya pun ada masalah yang sama lepas bersalin. Dalam 3 bulan macam tu. Lepas tu dah okay sebab perubahan hormon. Postpartum hormones memang buat badan kita haywire.

cari scrub bdn kt farmasi.