Bela Kucing Susah Hamil ?

Mommiesss. Betul ke bela kucing antara punca lambat hamil ? Sy ade kawan2 yg dh kawin lbh 5 thn tp blm dapat anak. Dorg mmg fanatik kucing. Bela kucing 5 6 ekor kat rumah. Ade tu yg bile masuk rumah pn dah berbau kucing. Ape pandangan mommies ?

30 Các câu trả lời

Tu mitos je. Suami saya bela 4 ekor kucing 1 ekor rabbit alhamdulillah kami ada je rezeki zuriat. Yang penting hygene anak anak bulus kena dijaga. Rumah pun kalau boleh jangan ada bau kucing. Kena rajin vacuum rumah dan bersihkan bulu bulu yang melekat kat sofa dan alas kaki

Okay je bela kucing time pregnant. Boleh dijadikan terapi. Itu ayat org yang biasa xsuka kucing agaknya. Saya makin pregnant ni makin suka bela kucing siap soh suami mintak kat org. Sbb bila stress ke apa ke kucing boleh bagi terapi kat kita. Yelah tengok gelagat kucing kan.

Kucing kt rumah sy 7 ekor. Now sy pregnant yg ketiga. Insya-Allah kucing tu la yg doakan kita. Kita sedekah hari* kt dia. Allah limpahkan balik rezeki kt kita. Jangan salahkan kucing. Kita bela kita jaga baik* kesihatan & kebersihan dia Insya-Allah tkde apa masalah.

Tak betul kot. Kakak sy okay je pregnant lepas 2 tahun kahwin. Dia plan anyways. Sy pn bg kucing jalanan mkn lepas tu ckp dgn dorang doakan sy pregnant. Sy pun tgh pregnant skrg dah 5bln. Kahwin 4bln then pregnant. Rezeki la semua tu. Jgn percaya tahyul.

Bg saya merepek la sis.. Pd saya tu semua rezeki.. Saya ada bela sekor kucing nie.. Mmg syg gila.. Mcm2 rezeki saya.. Alhamdulilah.. Kdg bercakap dgn dia ..mintak doakn saya n suami..mata dia berkelip2.. Xthu paham ke x 😂😂

saya tktau la,before pregnant mak mertua tk kasi bela tp saya nak jugak, then time tgh bela kucing tertiba saya pregnnt. tu org ckp binatang ni mendoakan kita. tp umur kucing tu tk panjang tp tetap dlm ingatan.

Sy Ada 22ekor kucing bulus2..alhamdulillah kucing sy bawa Rezeki..skg dah 33w pregnant..lama penantian sy...start sy pelihara kucing..xpernah putus rezeki..Alhamdulillah Allah limpahkan rezeki...MITOS JE SMUA TU..

Kucing x bersalah pn..kucing ni la yg boleh doa kan kite..alhmdulillah sy mmg sebelum khwn bela kucing..kutip kucing2 yg terbiar..bile da khwn maybe berkat doa kucing jugak cpt sy hamil..😽😽😽😽

xbetul la.. sy punya syg kat kucing siap tido sekali.. peluk2 cium2.. alhamdulillah elok je.. kawin2 terus hamil.. makin dia tau nak ada baby ni.. kemain manja lg dgn sy.. kalau tido tu mesti nak dekat dgn perut

Yang penting kena jaga kebersihan kucing dan dalam rumah kita. Kucing jangan klu boleh jgn selalu sgt bagi kluar rumah. Biar dia main dlm rumah. Skrg virus kucing berlaku