Susah mengandung selepas berhenti makan pil perancang

Hi mommies..saya makan pil perancang pada 6 bulan pertama perkahwinan dan berhenti..adakah betul akan susah mengandung? saya dtg period seperti biasa selepas berhenti makan pil perancang dan keluar putih telur seperti biasa..

15 Các câu trả lời

Sy sebelum kawin memang mkn pil perancang sbb ada masalah gynae. Doc pakar sy yg prescribe. Lepas kawin, sy stop. X dtg period dekat 3 bulan. Tau2 dah pregnant sebulan. Lepas bersalin anak first, sy start balik pil perancang tp sbb x consistent mkn, sy tukar cucuk depo pulak. Period memang irregular la. Then sy stop. Lepas 5 bulan baru period. Bulan dpn tu x period. Cek bulan lagi 1 dah pregnant sebulan yg anak kedua pulak.

sy mkn pil perancang 5tahun,lps sy bercerai x mkn pil perancang dh,sbb dh xde suami kan,sy jadi single mom dkt 8 tahun,skrg sy dh berkahwin bru masuk 8 bulan khwin belum de rezeki untuk dpt zuriat n suami bru,ank yg bongsu pun umo dh 14 tahun

Sy suntik depo (memang dlm tempoh sthun xdtg period lgsung) ... Bila stop.. 6bulan xdtg period.. Tup2 bulan ke7 lpas stop sy gugur sb xtau pregnant... Masa tu baby bru 5/6w...lpas 2bulan, pregnant lagi...

Slps berhenti perancang, ambil masa 6bulan-setahun utk bdn regulate sprti biasa. Wlaupun period sprti biasa. Lbih drpd setahun, misalnya x conceive jmpe dr utk dptkn rawatan.

saya ambk masa setahun lebih juga nk pregnant anak 2nd lps berhenti mkn perancang..tapi sy xberharap sgt sbb masa anak 1st haritu lepas 4y kahwin baru pregnant..

sy lepas makan perancang lepas tu skip senang sangat lekat .. tapi xde rezeki turun darah 5week 2minggu sblm scan untuk comfirmkan 🥲

Boleh mngandung pn, saya pn awal kahwin ada ambil prancang, pkahwinan nak masuk tahun kdua, allah beri hadiah dlm rahim sy

rezeki masing2..sy yg xmkan pil perancang pun xhamil2 lagi..period pun regular.sabar usaha tawakal..ttc1y+

itu semua mitos. kalau takde masalah kesihatan, period pun normal, pantau waktu kesuburan untuk bersama

Saye mkn pil 9 tahun.. 2 tahun berhenti.. Allah bagi rezeki pregnant yg no 4 ni… Alhamdulillah…