Cepat mengah

Mommies,normal ke bru 8weeks tpi cepat mengah kat bahagian dada?ckp bnyk sikit dah mengah,naik tangga sikit dah mengah,jalan bnyk je dah mengah?

4 Các câu trả lời

Sy tk thu la kalau ianya normal sbb sy pun first time pregnant . Tpi sy mmg ada astma . Jadi masa buka buku sy bgithu awl2 kat nurse yg sy ada astma . Lps tu nurse akan bagi 2jenis pump gas 1untuk hari2 2untuk bila perlu . Sis kalau ada astma bgthu dgn nurse jgn senyap tau . Tpi kalau tkde sejarah astma . Bgthu juga yg sis ada rasa mengah2 tu . Untuk kebaikan sis dn baby juga 🥰

selalunya mengah first trimester ni sebab angin banyak. akan ada banyak simptom macam orang GERD. cari benda2 yang kurangkan angin dalam badan. banyakkan minum air/sup panas. halia, black pepper. kurangkan makan kacang, makanan2 tinggi proses, gandum etc.

kalo sis ada astma normal..tp kalau tak ada nanti masa check up sis kena bgtahu nurse.. Nanti dia akan rujuk dekat doktor.. kadang masa kita prgnant mengah kita nie boleh jadi semput yg teruk.. so nanti sis bgtahu nurse sbb bru 8weeks sis dah mengah2..

biasa... kita akan mengah masa tri 1 & 3. good luck sis