Makan Lada

Hi mommies.. Nk tanya.. Kalau selera asyik nk makn lada sja xpa2 ke? Risau jg.. Sy baca article tp ada yg ckp xpa.. Dgr2 dr org kmpung xbaik pula.. Ada nk share pengalaman x? Sy xda selera kalau xmkn pedas2.. Xtau la knp

4 Các câu trả lời

ni senarai mknan yg kne elakkan

12mo trước

Hi, awak. Sebenarnya simple je, selagi awak tiada alahan atau alergik sesuatu makanan tu awak boleh sahaja makan. Food intolerance setiap orang tak sama. Cumanya kena makan berpada, itu sahaja. Pantang saya masa first pregnancy simple je. Saya ikut nasihat OBGYN. No junkfood/fastfood, cut sugar, avoid spicy and oily food (these triggered my heartburn) and avoid raw food. Every food has to be fully cooked. No stress ya and always consult with your nurse/doctor/OBGYN to gain a correct info. ☺️ Take care🌹