Follic Acid

hi mommies..bole share x bila kita perlu mkan follic acid? sebelum pregnant perlu ke? Sy dah 4 bulan kahwin. Masih mencuba untuk pregnant juge. ?

22 Các câu trả lời

sy start consume sbelum kahwin lg atas nasihat doktor pakar alhamdulillah tahun ptama kahwin trus mlekat skarang dah 32w 😊

ya sis folic acid sepatutnya makan 3 bulan sebelum try lagi. sis dah boleh makan dah kalau sis tgh ttc.

3bulan sebelum kahwin dah boleh start consume dah..lagi elok dengan bakal husband pun consume sekali..

Sy pun ada amalkan folic acid brand appeton . Alhamdullillah selepas 5 bulan kawin, double line 😍

5y trước

Wahh tahniah sis. doakan sy juga. ni baru nk start makan .

Makan sis, before preg saya mmg makan. 1bulan makan alhamdulillah melekat stlah 1tahun tunggu

Haritu sy mkn sblum pregnang sebiji. Lepas period terus lekat. Now pregnant 21weeks

5y trước

Hi mommies..mksud lps priod trus lekat tu cemana?hihi..hbis je priod then lekat ke?btw tahniah mommies. jaga diri dan kandungan..

Dh boleh start mkn asid folid sis..amik yg jenis appeton punya pon ok..

Klau blh kna mkn 3 bulan sblum kawin shgga lh hamil mggu ke 12..

I took 1 month before pregnant. Makan 1 biji je 1 hari

ye.. ambik je.. elok jugak utk persediaan slblm pregnant