Mommy to be

Mommies2 sy nak tanya normal ke msuk 5 bulan ni kerap sembelit? Sy sembelit sampai nak demam rasa. Ada tips tak nak kurangkan sembelit? #firstbaby #seriusnanya

8 Các câu trả lời

Saya mmg ada mdalah sembelit... Risau jugak ada effect dekat baby... Kadang tu takut nak membuang... End uo saya makan supplements dari shaklee utk melawaskan.. Alhamdulillah hari hari membuang tanpa takut... Dan senang untuk membuang.. Nak tahu lebih lanjut boleh wasap saya http://www.wasap.my/60197857093/shaklee

yes..air kne minum secukupnye..n plg penting..nutrient dlm bdn kne cukup..jom try ostematrik shaklee..bkn shj sembelit..cramp kaki pun dh xde..sy pregnant yg ke 3 smpai yg ke 5 sekrg ni..alhmdulillah dh xde masalah sembelit & cramp..tdo pun mudah.. wassap sy nnti sy terangkn.. http://wa.me/60192679814

Sy pun..msa 5 bulan mcm tu sembelit..mybe faktor pemakanan..mmg stress sgt tp sy byk kan makan buah..pagi² mkn pisang and then minum susu..skg 8 bulan alhamdulillah dah xsembelit..lawas je..

Ye normal. Tambah-tambah kalau awak ada ambik vitamin prenatal tu. banyak kan minum air dan makan sayur dan buah. Kalau tak membantu jugak, bagitau kat nurse. Mungkin awak tak serasi dgn vit tu

4y trước

ouh haah ada ambik vitamin tu.tq nurul syuhada

Normal. Sy pun ada masalah tu. Sy minum air byk dan mkn betik masak. Dah xde madalah tu skrg. InsyaAllah okay.

ye normal sy pn pernh rass bgtu, sis mkn sayur bnyk² dan mnum air dngn secukupnya

4y trước

ok hehe

Saya minum yakult or mkn yogurt.. Memang lawas. Air kosong pon minum banyak

mnum air ksong...amik buah n sayur