Barang Baby

Hi mommies yg sporting.. Nak tanya, mommies start beli barang baby masa kandungan brp bulan ya? N sape2 yang ada list barang baby yang nak beli, bleh share? 1st baby.. So blur xtahu nk beli ape.. Huhu

4 Các câu trả lời

Beli brg penting dulu, brg yg nk kne bwk ke labor room... Cth bju bby(romper@onesis@ 2pcs,, Mitten booties, pmpers, kain bedung, barut, topi.. Wet tissue, toiletries bby, minyak telon@myk yuyee.. Kalo brg mumy plak Stokin, kain batik/kain labuh, breastpump, bra mternity, kotex,panties. Yg lain2 tu bole try Google.. Kalo list sy cm2 sy beli ni. Hahahaha.. Cotton bud, Cotton ball, botol Susu, changing mat, Tilam baby set, set bpntang mumy, tub mndi bby, bby cot, stroller, carseat, ziplock bag, diapers beg, Sabun kain bby, napkin,.

5y trước

Ehh lupe satu lagi.. Towel n face towel.. Huhu... Wc dear..

Sy start beli masa 6bulan..tpi sikit je beli,yg penting2, klu ade org bg sy tak beli dh.sbb bby cpet besar..pastu kalau keperluan berpantang sy beli masa 8bulan lebih nak dekat2 due date. Klu bab persediaan untk ke hosp sy sediakan masa 6bulan lebih.. dalam satu beg..

Saya start sikit-sikit dari awal pregnancy..excited kan hehe. Lagipun taknak bila hujung nak due tu kelam kabut. Saya ada buat full list di blog saya, jemput baca! 😊 https://simplynoorul.com/pregnancy-diary-list-keperluan-baby-newborn/

Sy preggy kali ni start 5bln da beli.. Mse ank first n second 7 8bln bru nk prepared n beli, mg semput gak laa bjalan da sarat perut besa. Huhuu..

5y trước

Hehe.. Sis beli barang ape dulu.. Sy x thu nk start dr mana.. 😂