Period selepas bersalin

Hi mommies yg berpengalaman. Saya first mom. Baru lepas bersalin and skrng baby dah 3 bulan 4 hari. Saya mmg fully direct feed baby. Ada ke yg dah datang period? Sbb saya ada juga baca2 kalau ibu df baby ni dorang x dtg period agak lama.

13 Các câu trả lời

Kalau rancang sendiri dan fully BF normal untuk tak datang period up to 2 years. As long as within 2 years, period or tak period tu normal.

8mo trước

Terima kasih

depends ats bdan org jgk sis. mcm sye 1st hbs nifas trus period, mix bf n fm. yg 2nd baby 4bulan dh period, fully bf. both rancang sendiri je

8mo trước

Terima kasih mami

saya period lepas anak 7bulan tuh pun sbb tukar pil ke oralcon. kalau kata rancang sendiri, ada yg 2y tak period pun ada.

Atas orang mommy. Saya dua-dua anak, dorang 11 bulan baru datang period balik. Anak fully bf

8mo trước

First dtg period tu, banyak tak darah? Saya hari first ni bnyknye darah keluar😂

Saya sis. Lepas 3 bulan beranak datang period walaupun breastfeeding. Normal ja.

saya fully bf.. anak 6 bulan dah blum dtg lgi period. normal je klu fully bf sis

Normal unless ada ambil perancang yg might affect your period cycle

saya fully bf bsalin normal dtg bulan lepas 73hari . rancang sndri

saya pon fully df, baby saya masuk 7 bulan baru saya period.

saya 2 bulan lebih tu dah period semula..risau haha