Macam mana nak meriahkan susu

Hi mommies, untuk first mom macam saya. Boleh tak bagi tips macam mana nak meriahkan susu. Start dari apa. Kene pegi urut ke. Boleh bagi tips tak 🥰#ingintahu #firstmom

9 Các câu trả lời

Sy minum susu kambing, momma pregolact dan mkn oats.. susu kambing dgn pregolact tu selang seli.. sy xminum dua2 skali dlm sehari.. syukur meriah susu.. skrg da 7 minggu lepas beranak, skali pam tu dpt dlm 7-9 oz.. yang paling penting, mindset tu kena positive.. tgk muka anak mnyusu, confirm auto byk susu keluar

Sy first mom jg.. Tp baby masuk sbulan susu drop.. Bila pump dpt dlm 10ml kebawa.. Jika baby direct breastfeed asik marah shj.. Da try beli milk boster tetap jg susu tak meriah2....tak ada rasa susu bengkak da.. Skrg baby harapkan susu formula shj...

10mo trước

Sama la kita sis..kalau pump dalam seharj tu boleh dpt 1onz je..bengkak susu pun takda, dah try mnum horlicks n nufiya jelly tapi susu masih takda

Sy first mom juga, keep bf kan baby. Walaupun kita rasa takda, teruskan jugak bf. Selain tu minum horlicks sekerap yg mungkin. Sy minum horlicks, susu asyik keluar meleleh je kadang sampai bengkak susu. Goodluck mommy 💪🏻

Cuba buat urutan sendiri atau urutan dengan org yg pandai mengurut , Alhamdulillah saya hari pertama mengurut dgan tukang urut dah nmpak kesan susu mmg byk keluar.

sy 1st mum juga..dr start dr labour room dah bg breastfeed..always give ur baby breastfeed..now dh hari ke-10 susu sgt ii meriah smpai bengkak susu

Saya first mum, saya buat urutan lancar susu, start hari ketiga breast dah penuh. Selain tu mmg kena breastfeed je baby from day 1.

keep on feeding the baby. bila ada demand, akan ada supply. tinggi demand, tinggi lah supply.

Saya minum horlick & rolled oat bersama susu dan kurma

Jaga waktu pam/susukan baby