Kurangkan lapar dan naikkan hb

Hi mommies! Tahu tak cara nak kurangkan rasa lapar sebab misi dekat klinik desa bising berat dah naik extra 1.4kg. Hb sekarang dah turun jadi 10.3 sedangkan sebelum ni hb normal je. Ada tips tak naikkan hb?

2 Các câu trả lời

Sis makan dalam quantity yg sedikit tapi kerap . Makanan berkhasiat seperti buahan yg dalam piramid makanan . Ada dalam buku pink , buah jambu batu , buah naga , apple yg fresh . Bukan yg ada sekali asam serbuk . Ubat kk jgn skip , boleh req tukar ubat andai kata takboleh telan serta banyakkan minum susu dan air kosong .

sama laa saya. cuma husband x bagi sye berlapar. sbb nanti bila belapar sye akan kena gastrik. cuma sye akn mkn sikit² je tpi kerap. hb tu org kate mkn jambu batu. mcm sye pon hb mule drop. tpi kakak sye kate biasa je, nnti 6bulan 7bulan hb tu akn naik balik.

2y trước

xyah nak risau pon. sye mnum air gula lps bukak buku pink. sangkut gdm je. tpi bsp sye doc kate elok cantik. knpe nak kena berlapar sbb tkut mnum air gula? nnti kena gastrik lgi teruk. mcm saya mula xnk mkn sbb sangkut air gula, tpi gastrik teruk sampai muntah². mommy boleh je mkn buah, biskut, kurma. whole meal bread. elakkan late dinner mkn nasi.