Buka buku pink

Hello mommies, sya dah masuk 8weeks, bila masa yang sesuai utk buka buku pink ya? This is my first pregnancy jadi kurang tahu lagi.. #ingintahu

17 Các câu trả lời

saya buat masa 12 weeks. saya tau preggy masa 8weeks, sebelum buat buku pink saya ada je 2kali pergi swasta check up & scan. saya baca kat klinik, ada notis dtg 12 weeks masa nk buat buku pink.

sy 10 weeks xbukak buku lgi 😅😅😅 tnggu nk dekat 12 weeks,bru prgi.. tapi nk prgi time 8 weeks dh boleh dah..

3y trước

apa yg sy tahu,depends on hospital jgk.. ade yg sruh balik dlu,ade yg blh terus bukak buku.. cuba call tnye 6 weeks dh blh buka ke belum..sy pun first pregnancy jgk hehe

buat temu janji dl kt kk,nti Dy bg tarikh sy buat msa 10w.. 12w temu janji dgn doc dan scan..

kalau mcm sy , sy trus call kk n bg thu..nnti dia sndri akn kira..n ttpkan date untuk buka buku.

sama la sya pun 8 week tapi x bukak buku lagi g kk depa cakap bulan 4 datang balik bukak buku..

Dah boleh buka sis. Apa pun cuba call kk dlu sebab xsilap ada tempat yg kena ada appointment

Sekarang ni kene call/walk in utk buat appointment. Nnt nurse sendiri bg tarikh utk dtg bila

col dlu kkia yg terdekat.. skrg xleh walk in camtu je, kna bt appointment dlu

12w n kebawah.kebiasaanya ad je doc akan bg tarikh lewat skit dri 12w tu

tau mengandung je dah boleh terus buka buku pink