SANGKUT GDM

Hi mommies. Sy pregnant 12w, semalam minum air gula & pagi tadi dapat called yang sy ada GDM. Rasa down sikit, sebab masih alahan, berat banyak turun. Skrg kena jaga pemakanan pula. Ada nasihat & pengalaman tak mommies yang pernah ada GDM ?😞

1 Trả lời

masa fasa alahan ni. awak makan apa yg termampu ditelan sahaja. jangan paksa2 diri sangat.. tapi tolong kawal pengambilan makanan dan minuman manis. lebihkan buah, sayur dan kekacang. jangan minum susu mengandung. minum susu fresh milk biasa je. yg berperisa pun tak boleh. sebab yg ada flavor ni banyak gula.

6mo trước

susu mengandung tu cth anmum tinggi kandungan gula