Dapat ubat GDM

Hi Mommies, sy sangkut gdm. Doc bagi ubat metformin, siapa penah makan? Sy tgh monitor bsp sendiri dan cuba nak kawal pemakanan sy. Persoalananya, takpa ke kalau sy tak ambil ubat kalau sy mantainkan gula dlm darah tu cantik? Nak tahu pengalaman mommies yg pnah sangkut gdm. Tqia

4 Các câu trả lời

kenapa taknak makan metformin tu? 🤔 saya pun gdm siap on insulin lagi..makan je ubat² doc provide..gula dah okay tadi doc review bsp saya..pagi 4.6 tgh hari 5..ptg 5.5 malam 5.7 hari tak buat bsp saya makan je ape saya nak makan 😁 ubat tu membantu tau

Saya pun sangkut GDM masa first try tu. Dr just put on diet control (maksud kawal sendiri intake makan&minum) and tak prescribe medication lagi. So far Alhamdulillah, reading nampak improvement. Harap progress yg positif ni kekal sampai delivery nanti 🤍

8mo trước

Alhamdulillah lah awak boleh kawal, time nak check bsp tu sy g minum milo ais, mmg kena la. 😂 doc suh monitor sendiri seminggu. Seminggu tu minum manis je.. ni lepas dapat ubat baru rasa nak controll. Kalau boleh taknak la ambik ubat 😌

if Doctor bg ubat . u makan jer . Dr bukan suka suka nak Bg ubat.. If you x nak mkn ubat . U ckp sama doctor la. knp x nak mkn ubat .. u Tny group.. sini x Ade doctor ye

Bacaan awak tinggi ke? Kena makan ubat untuk kawal bacaan gula tu.

8mo trước

Sangkut first tu kena 9.8. Lepastu doc suh monitor sendiri dlm masa seminggu, sy pi minum pulak air2 manis mmg naik la reading smpai 10.. dapat la ubat, kalau lepas ni tak boleh control doc suh ambik insulin pulak, ada ibu kat sebelah sy pun dah smpai nak kena insulin… risau pulak 😌