Keputihan sewaktu pregnant

Hello mommies, sy first preggy nak tnya.. keputihan skrg makin teruk. Sekarang 24weeks. Keputihan tak gatal tp agak banyak. Dah try rendam sitz bath tp mcm takde improvement. Any suggestions? ❤️

2 Các câu trả lời

Pergi klinik bagitahu doktor sis. nanti dia akan bg ubat. dan Makan minum kena jaga. biasa keputiham ni, kena elak roti2 bun2 kek2 mcm tu lebih2 lg yg jenis tenusu. dan jangan guna seluar dlm yg bukan cotton(x serap udara) bila keputihan teruk, bau + gatal miss V akan naik kalau panty jenis bukan kain cotton. ini Pengalaman sy semasa pregnant anak perempuan dlu. gatal teruk.

5mo trước

Kene kurangkan mkn kek laa hihi btw thank you sis ❤️

Better refer doktor untuk check Macam saya masa 1 st pregnant dulu keputihan teruk sampai nak bersalin. Banyak kali jugak ambil sample hantar lab nak check takut jadi jangkitan tapi alhamdulillah takda… nanti doktor akan bagi ubat…

5mo trước

Thank you sis ❤️