Baby iugr 2.26kg 37week

Hi mommies sy bru lepas bersalin baby iugr 37week . berat 2.26kilo . Skrg sy tengah usahakan untuk naikkan berat baby . selagi tak cecah 2.5kilo selagi tu saya kene pergi checkup kk . Buat masa skrg sy full bf . ahad aritu saya checkup baby 2.3kg . lepastu kene repeat kemarin . Still sama berat 2.3kg jugak. ada cara tak mmy naikkan berat baby? atau kene campur susu formula ye? Boleh suggest brand ape yang ok .. Terimakasih🥰

1 Trả lời

Keep on susukan baby setiap dua jam atleast. Mcm saya kt hospital dulu warded nurse suruh pam jugak dan suap pakai picagari nak avoid nipple confuse. Sbb dia nak tgk baby minum byk mana. Tu cara diorang lah. Tapi kalau awk yakin susu badan mmg byk and baby latch betul takde masalah pun df baby cuma kena bg dia kerap menyusu. Kalau tak de perubahan juga, baru la cari alternatif nak tambah susu formula ke tak. Susu ibu lagi byk khasiatnya, so jgn risau k kerap kan susu baby je