Usg baby 9 weeks

hi mommies, sy baru scan bby baru2 ni, sptotnya week sy dlm 11 weeks dh tapi bila scan Dr kata size baby sy ni baru 9 weeks , kecik dr kiraan tarik first period sy, adakah disebab kan pemakanan ye dia jd lambat mmbesar ? boleh share x u gais ada mcm sy jgk ke? thanks

Usg baby 9 weeks
7 Các câu trả lời

sy msa 9w scan di klinik swasta elok saiz ngam..beza sehari ja, pastu nk konfom kn preg di hosp krj sbb buat rwtn ksburan mkn ubt subur,dia scan tvs beza hmpir 2 minggu,eh trkejut juga..katanya mgkin tarikh subur tu, 2hri lepas scan di kkia sbb buat buku dorang scan biasa cantik ngam ja saiz.. entoh la.. tp sy yakin kandungan sy baik2 saja..

ye saya mcm ni juga, sepatutnya dah 10w tp scan 8w. sebab period tak regular. so repeat scan after 2w, Alhamdulillah kandungan besar ikut size nya. Mmg auto fikir mcm², tapi kena positif & selalu usap perut ckp² dgn baby. hehe

8mo trước

oh punca dia dr period yg tak regular kan, tu lah mcm sy jgk, last period sy mmg terawal, patotnya dtg 6/11, tp dtg period on 31/10, skli bila pregnant dia nya scan week tu lari dr tarikh yg betul

mcm sy sis...awk dh 11weeks napak jelas sgt..mcm sy baru 10weeks tp xbape jelas doktor bg tmpoh 2mnggu lagi utk dpt kan tarikh betul2 baby bape weeks..scan yg lepas doktor kata kandungan sy baru 9weeks...

saya separutnya dah 9w tapi dr scan kata baru 6w. sepanjang hari pikir sebab salah makan atau sebab persekitaran ada asap rokok punca baby dalam perut lambat membesar 😭

normal je mgkin priod awak tak regular. lgi satu prkara mcm ni sepatutnya direct jelah tnya doktor masa awak scan tu 😅

8mo trước

saje tnye sini, sbb nk tahu pengalaman org lain jgk, ada je tnye Dr , tp tak semua benda kite dpt tnye Dr thats why tnye sni

ok je. nti dktr akn kira balik based on besar janin.

wah jelasnya scan..