Stok Susu

Hi mommies. Susu sy ada dlm deep freezer. Tiba² ada tgn yg gatal teroff suis deep freezer tu. Seharian tak on. Sy tgk stok susu tu semua masih sejuk tinggal ais sikit yg blm cair. Boleh pakai lg tak? Bila bau tu mcm okay tak masam dan blm warm temperature. Tp risau, so mommies semua, susu ni okay lg tak? 😭😭😭

4 Các câu trả lời

Kalau susu cair 30% atau kurang, masih boleh dibekukan semula. Tetapi jika telah cair sepenuhnya, tidak boleh dibekukan semula dan tahan 24 jam. Harap dapat membantu puan. 😊 Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

4y trước

Alhamdulillah. Ada 3 bekas semua nya. Bekas paling ats cair dlm 70% syg dah guna dlm 24j. Nsb baik dlm tu ada 4 5 pek je. Tu bekas yg latest pump. 2 bekas lg stok bulan 5 dan awal bulan 6 cair dlm 10% sy masih simpan dan bekukan blk. Terima kasih sis ats penerangan. Done add dkt FB hehe. May Allah bless you

Boleh lagi sis..kalau yg x boleh diselamatkan tu jgn buang...boleh campur utk anak mandi..baik utj kulit trutama yg eczima🙋🏻‍♀️

Susu frozen yang dah cair cuma boleh pakai dalam tempoh 24 jam dari waktu dicairkan. Dan kalau dah cair, tak boleh dibekukan semula

4y trước

Terima kasih 😊

Up