Alahan

Hi mommies suma. Nak tanya ni. Pengalaman pertama sy. Brp week mommies suma start alahan / muntah2 ya? Sy 4w4d macam xda alahan lgsg. Mkn ok ja ?

76 Các câu trả lời

4 weeks awal sgt sis, sy dlu tahu pregnant 6 weeks ok je makan selera, masuk 7 weeks trus xblh tgok nasi, alahan bau, mual muntah, smpai skrg week 10 Rindu time xde alahan

sy 4week xde alahan lg,dh nk msuk 6week ni bru ad alahan,kerap muntah,kerap krem perut,ank ptme ngn kdua sy xse alah morning sickness sgt,yg ktige nie plk alahan🤣🤣

Sy start muntah2 7w...smpai ke 11w...tp skrg still muntah2 lgi..skrg 17w...tp kurang la alahan tuu 🤣 kerap mkn ade laa 🤣 sy tgk ayam pun nk muntah sis 😂😂

5y trước

Sama la dgn sy sis.. terhidu bau ayam masak apa pun nak muntah 😂😂😂

Sy awal tu takda alahan tp bila tau pregnant je masuk 6 weeks. Alahan muntah pening semua ada, muntah tak kira pagi siang mlm. Sampai menangis. Nasi pun tk lalu mkn.

Saya pregnant 1st baby. Masa dlm 5/6 week xde alahan tp selera mkn kurang. Dah nak. Masuk 12week ni pagi2, masuk keta ke bau pelik sikit mula la mual tekak.

5y trước

Feel sama mumy😭😭

T1 sy mmg alahan. Xla teruk sgt jz xnk mkn itu ini je. Tp bila dh msuk T2, tudia selera makan smpai xegt dunia. Pg c.up doc sruh diet daa 😂

Sy dah masuk 5 bulan takde alahan ape2 cume mood swing je 😅 moga kekal la n dipermudahkan urusan kite semua smpai bersalin nanti ☺️

Oleh sb period sy tak teratur sy tak tau sy preggy.. lps test upt tahu² je preggy start alahan tu 6weeks teruk smpi kandungan 17weeks 😅

5y trước

Samaaaa 😂

saya 6w baru ada alahan yg teramat truk smpai tak larat nak buat apa" kerja umah pun suami semua yg buat, smpai dia memasak

yuhuuu kita sama sis 4w4d harine , alahan blm ada tp kdg selera mkn mnjadi-jadi. da kenyang tk lama lepas tuh lapar lg hahaa.