6weeks 5days today

Hi mommies, siapa sama macam saya? Scan masa 5 weeks tak nampak, now tengah tunggu appointment scan 8 weeks. Tapi hati setiap hari risau, takut baby tak menjadi. Mommies buat apa nak bagi diri sentiasa positif? Saya sampai rasa stress dan takut 🥺 Ni baby pertama and saya berharap sangat nak baby. Saya tk pernah bleeding. #helpme

3 Các câu trả lời

sy pun sama dulu... sebelum prgnt kedua ni, yg pertama ektopik. mmg bila double line je ulang alik hospital, check, scan, ambil drh. smpilah Dr decide suruh warded nxt week utk cucuk ubat chemo, sbb takut ektopik lg sbb tak nmpk kantung. setiap hari sgt takut. tak pernah ada hari yg tenang. mlm terakhir sblm esok warded, husband pujuk pergi klinik. sgt takut. mmg tak nk pergi mulanya. tp husband ajak jugak. bila scan, alhamdulillah dh nmpk kantung. Puan doa bebanyak. Doa sambil usap perut semoga ada rezeki utk Puan dan suami. Letak betul2 pengharapan kpd Allah. Sy siap bernazar haritu, kalau nmpk kantung, sy sedekah ke masjid sekian sekian. sebab nak sgt ada baby. alhamdulillah Allah bg. sy hrp Puan juga diberi rezeki.

3y trước

sy kalau ikut LMP, nampak kantung waktu 7w2d... in sha Allah ada tu Puan. doa bebanyak ya.

sis pkr pstf dan bdoa bek2 ja sis..insyallah x de apa2

awak scan dkt mana?gomen @ swasta?