Bell’s Palsy

Hi mommies, siapa ada pengalaman bell’s palsy? Saya baru je kena sekarang saya di trimester 3 (36 minggu 1 hari 😭 Sedih sangat rasa sampai terfikir fikir.

2 Các câu trả lời

saya 2 kali terkena bell palsy. mula2 sebelum pregnant and tahun ni masa pregnant 24w ..kena sentiasa buat fisio sndri kat rmh .tak pyah prgi pakar fisio sbb memenatkan je ..bleh bljar dlam google mcm mna nak exercise muka..sya sllu buat bentuk mlut mncium bentuk kembang tiup mlut .. kedutkan dahi...kembangkan hidung .buat muka mrah supya muka bgrak gerak .. senyum wlaupun payah ..buat je smua tu ..msa 24w sy smbuh dlam smnggu lebih dekat nak 2 mnggu ..takde ubat utk bell palsy ketika pregnant ye ..brtabah je dan teruskan exercise muka sndri ..skrg sy dh 38w4d..jgn lupa ubat eyemo utk basahkan mata guna 3 kali sehari

4mo trước

maaf lambat balas sis evie.. bila mngdung trkna bell palsy tak de ubat sbb hanya steroids je ubat bleh mkan utk bell palsy ni dan ubat yg ada steroids tu tak ssuai utk ibu mngdung jd kena exercise muka sahaja dgn kerap

Allah. Maaf takde pengalaman, semoga semuanya baik baik sahaja ya sis. Takecare 🥺❤️