Takpe ke kalau tak consume Obimin during pregnancy?

Hi mommies semua. Skrg sy dh nak masuk 17weeks, since 1st checkup nurse dkt KK dh bg Obimin, since nurse tkde explain detail psl Obimin ni i thot mkn mcm ubat biasa should be fine, haa nah! Muntah tk ingat dunia. Haha. Then sy tukar cara makan lepas tanye ramai org how to take obimin kan, timing ape semua sy ubah. Sy start amik early in the morning before breakfast, sy gap kan 2@3jam before breakfast. Tapi, sy still muntah2 & pening. So skrg perlu ke kalau sy stop amik Obimin tu? Everyday mmg sy amik Folic acid never miss & now after 12weeks sy tambah dgn Salindah. Hope to hear from mommies yg ade same experience 😇

2 Các câu trả lời

it's a multivitamin include iron n folic acid. Kalau x ok mkn, boleh je mntk tukar ubat lain. Cuba mkn dgn air oren. Ada org ckp tu boleh elak muntah.

Bagitahu nurse tak boleh telan obimin. Nanti nurse tukar ubat lain