Kerap kencing (21 weeks )

Hi mommies semua , semoga kita Dan kandungan kita sihat selalu . Sya mahu bertanya , adakay sama Macam saya selalu terkencing setiap Kali bersin .. since sya mengandung 12weeks till sekarang da nak masuk 22weeks ni , boleh d katakan setiap Kali bersin atau batuk mesti terkencing ... Sampaikan saya kena guna tuala wanita setiap hari sepanjang mengandung ni 😔 kadang malu dengan suami sendiri😔

1 Trả lời

Buat apa nak malu, dlm rumah je kot. Xperlu malu ni semua proses. Bukan awk sorang je yg rasa smua ni, sy prcaya bnyk je ibu2 yg mcm ni. Takkan awk bila bersin tu terkencing awk kencing habis. Tak kan ? klu tak skit je air kencing keluar tu perkara biasa. Lgipun kita pakai panty jg kn. Sabar.

1y trước

Xtau la, mgkn sbb sy ni jenis bila rasa nak kencing biarpun skit je sy akan pegi kencing sbb mmg tak selesa. Biarpun dekat luar, sy rajin cari tandas sbb sy xsuka tahan kencing tu. Stkt ni basah skit je panty tu la tu pn kdg2 je bila lmbt jumpa tandas. Klu mcm awk sy pn xtau nak ckp apa, klu ckp xperasan kencing kluar pn tak jg kan ? First time dengar yg guna tuala wanita sbb nak terkucil, sllu guna tuala wanita/panty liner tu sbb keputihan je. Hehe klu dah teruk sgt smpi malu dan menyusahkan aktiviti seharian boleh jumpa dr kot, tnya apa mslh. Nak ckp mslh sendiri yg xsedar nak terkucil pn mgkn bkn jg mna la tau ada mslh lain..