Bahaya ke tak

Hi mommies semua. Saya tgh pregnant firstbaby dan sy seorang yg obese berat 115kg mcmtu. Harini sy dah 29minggu tpi sy masih ada keraguan ttg gerakkan bby. Masa sblum² ni rasa gerakkan bby pon mcm kena geletek geli mcmtu jee takpun bila pegang perut kuat² bru rasa tendangan bby. Klau mcm tgh buat krja mmg tk rasa apa². Sblum² ni pon sy overthinking tkut bby jdi apa² sbb mmg susah nk rasa gerakan bby, tpi bila check appointment nadi bby okay. Jdi soalan sy ptut ke sy prgi hospital klau mmg stiap hari kurang rasa gerak tpi bila check kk bby okay ja? Kkdg klau tido terlentang sy dptlah rasa kepala bby seketul kt perut bila tekan. Jdi sy musykil, risau nnti doc kata sbb lemak perut sy tebal. Setakat ni air ketuban atau lendir darah mmg tkde lgi. #pleasehelp #firstbaby

1 Trả lời

bila waktu bkerja, setiap jam allocate 5-10minit utk fokus gerakan kndungan sahaja. biasanya mmg kita akn rasa walaupun sekali. buat reminder dkt phone supaya awk tak lost track kira gerak kndungan.