Due on 26/6/2024

Hi mommies semua, saya dah 38 weeks 6days tapi still takda tanda nak bersalin lagi, normal ke? hm saya risau overdue #firsttimemom

14 Các câu trả lời

Sama edd 26/6, tapi Alhamdulillah bersalin 10/6 hari tu. Terawal sbb tak sedar air ketuban dah pecah pagi 9/6 & sempat pegi exercise. Then perasan baby tak byk gerak terus pegi hospital & check air ketuban dah kurang & dah 4cm dilated. Semoga dipermudahkan urusan awak, InsyaAllah semua baik2 saja 🎈

2t trước

Alhamdullillah congratulation awak🥰 birthday saya tu hehe. yeke mudah urusan awak ya, awak doakan saya ya. saya masih menunggu baby keluar. amin amin ya rabb

Saya due 25/6, dah 39 weeks harini, pun masih takda tanda.. tp dapat tarikh induce 24/6.. seramnyaa, mohon doakan ya semua. Semoga kita semua dipermudahkan dan dipercepatkan urusan bersalin nanti

2t trước

Saya dapat tarikh dari hospital, sbb akn bersalin dgn doktor pakar, xde gdm cuma sbb saya rhesus negative 0- jadi takboleh overdue…

saya due 25.6 tapi bersalin 16.6 haritu.x de pecah ketuban,keluar darah.cuma contraction kerap n sakit sangat2..sampai hspital dah fully bukak bwh..hari sblm tu ada makan nenas n mnum air kelapa..

2t trước

alhamdullilah awak dah selesai. yeke banyak ke awak makan nenas tu? saya nak makan tapi takut. saya hari hari minum air kelapa tp masih tkda tanda.

Sama sis sy pun 1st mom jgk. Due sy 25/6. Still takda tanda lg. takpe doa byk dgn allah swt moga dipermudahkan urusan bersalin kita nti ye❤️🤲🏻

2t trước

inshaallah amin amin ya rabb, semoga urusan bersalin kita dipermudahkan ❤️

Saya due 27/6 pun belum ada tanda2. Rasa sakit tapi tak konsisten dan kerap pun. Semoga dipermudahkan urusan bersalin kita insyaAllah.

2t trước

saya pun sakit tapi tak consistent & sekejap je. inshaallah amin ya rabb semoga dipermudahkan utk kita.

Due 22/6…tnda sakit xde, cuma mlm bby mgeras…hrini plak asyik nk berak je mcm nk cirit..ada org ckp cirit tnda nk bersalin

2t trước

saya on off dia mengeras. Inshaallah tak lama lagi awak nak bersalin. semoga urusan kita dipermudahkan ya amin ya rabb

Saya due date 30/6/2024 tapi harini 18/6/24 dah selamat bersalin.Kerap sgt sakit perut plus dah keluar lendir campur darah

2t trước

Alhamdullilah tahniah awak🥰 selamat berpantang! saya tak sakit tak consistent. Doakan saya ya

sy 24/6..still tkda tanda.. moga baby kita ni Kuar sebelum due..doa byk2 moga Allah permudahkan

2t trước

Same sis..hari ahad ni dah kena masuk wad serah diri sebab gdm dc

due sama n yup xda lagi tanda.doa je bbnyk..moga d pmudahkn urusan bsalin n x overdue aamiin

2t trước

Amin ya rabb. semoga urusan kita dipermudahkan

Due 19hb , baby masih tak keluar. Esok 18hb kena checkin hospital sebab gdm on diet

2t trước

dh masuk hospital ke sis? sy pun gdm on diet. due 29/6 ni. same la kalau x beranak 28/6 ni kene serah diri induce. ha takut nye.. dlu mase anak 1st dh kene drip induce sakit nye lahai. ni jenuh pujuk baby kluar. tp masih selese dlm perut. sy risau jugak baby besar. x nk cezer. kalau nlh nk normal.