milestone baby 8m - 9m

hi mommies semua. jom share milestone baby? baby saya 6m mengesot, 7m merangkak + duduk, now 8m kerjanya asyik berdiri je tapi belum berjalan meniti lagi. gigi sekarang ni next week 9m tp now baru nk tumbuh gigi dia. ada yg sama mcm saya tak? ada ke kt sini baby mommies yg dah berjalan 9m? boleh kongsi? #ingintahu

3 Các câu trả lời

6month-meniarap n mengensot 7month- duduk+merangkak 8month- berdiri n meniti 9month- mulut dah pandai sebut mama..Papa..tata..babak(mulut kuat mengoceh tp gg xde lg mmg ikut abg kakak setahun baru tumbuh gg)

2mo trước

lambat tumbuh gigi mesti jalan dulu tu..

Ank sy counting 9 bulan. Tido masih nk bendung, bila nak pisah bendung ni 😅. Duduk dah lesen P. Merangkak masih lesen L😂. Gigi 4 btg. Faham main pekaboo, tak leh hilang ibu, mesti dh melalak.

2mo trước

wahh laju jugak tu mommy. maybe boleh try pisahkan bedung dgn bedung separuh je? atau cuba bedung waktu petang @ malam shj salah satu. ada juga anak saudara saya dah 7 bulan still tidur kena bedung dlm buai. xpe slow2 ye, trust the process 🫶🏻

Anak sy 10bulan ada 6gigi. Baru pandai mrangkak. Tp dh pndai panjat kerusi n katil.