BASUH & KEMAS BARANG2 BABY

Hi mommies semua! Bila waktu terbaik saya boleh start basuh2 brg baby & pack hospital bag ya? Saya nak start around 30w nnt ada org kata masih awal utk mengemas😕 #firstbaby #firstmom #advicepls

7 Các câu trả lời

sy planning buln depan time 30 week baru nak start, tp tetiba smlm mood rajin plak nak membasuh, hari ni 29 week.. sy buat slow² je... tp bab melipat paling malas, siap tgok tiktok cara lipat baju baby bg nmpk kemas.. berjam jugak baru settle dok belek² brg yg kita beli.. nak match warna bedung, baju n mitten, makan masa jugak mengadap benda ni 😅 lenguh pinggang duduk lama sangat..

Sy dah siap semua letak dlm bag Tinggal nk angkut g hospital jew.. Sbb tkt bersalin awal (sbb ada pengalaman anak sy no 2 kuar 36 weeks) Lg 1 apa2 emergency semua dah ready.. Sbb kali ni preggy bnyk masalah kesihatan 😬 Kawan sy 29 weeks dh bersalin

Boleh sangat dah tu awak. Nanti makin sarat lagi awak tak larat. Kata2 orang tu biasa. Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri, jangan simpan di hati.

dh boleh start..its okay..sy dh 31 week..tp mgkin dlm 34week sy nk wt kot..tgk keadaan..huhu..kang sarat2 sgt tau beranak xsmpt apa

Ok dah tu blh start dah tu… Tp saya hujung bulan sept nnt masa kandungan 33w baru basuh and pack hehe,

Pack je cecepat awak, nanti takde la kalut dah nak buat kerja tu

Pack je, boleh fokus utk bsalin