Cara lain untuk anak lepas dari terus ngempeng

Mommies semua. Anak saya fully bf. Syukur sangat tapi sejak akhir2 ni rasa macam susu badan saya drop. Ada ikhtiar formula tapi baby tolak. Siap tukar mcm2 botol & puting. Saya baru beberapa hari ni try bagi dia formula, tapi dia tolak jugak. Pastu malam mmg kena ada nen** dekat mulut dia. Lepas kejap okay, pastu mencari. Dah try bagi puting bohong, tapi dia tolak. Saya bukan apa, kadang makan pun tak sempat dia asyik nak nen** dekat mulut dia. Kadang rasa macam dia bukan menyusu pun tapi nak ngulum2 puting susu mak dia jak. Ada tak cara lain?? 😭😭 Anak saya lagi seminggu masuk 5 bulan

2 Các câu trả lời

mmg kalau fully bf ,anak merap sikit sis . anak saya pun mcm tuh juga. atau pun awak try bagi dia fokus benda lain masa nak makan ke, cara tuh pun bole buat dia lupa kejap.

Anak saya belum dpt makan lagi. Tulah tengah struggle skrg ni pujuk dia bagi formula sbb mak mertua ckp nanti kalau dah start makan, ada kurang sikit menyusu.