Penyusuan Bayi bawah 1bulan.

hi mommies semua, ada yang nak share tak macam mana journey korang menyusu baby korang dari BF campur dgn susu formula. at last, anak membesar dgn susu formula? saya di tahap buntu tak tahu nak buat macam mana. sampai sekarang anak masih sy bagi susu ibu dan formula. sbb susu sy xckup. ingat lepas habis jaundice dah boleh menyusu BF full. tapi lain pulak jadi nyaa... jom share pengalaman dan tips utk saya..

2 Các câu trả lời

Ramai ibu cakp susu x ckup. Perut bby pun masih kecil sis. Xbyk pun dia minum susu. Sis keep je bg df kat ank sis.. skin to skin ng bby. nti lama2 makin meriah la susu sis. InsyaAllah. Jgn stress2. Tu pun punca susu drop. Sy pun skrg mix susu sis. Bby bru nk masuk 2 bulan. Cuma skrg ni jela tgh cuba bg full bf.sy ada juga ambil supplements utk tmbh susu. Mkn mknan yg berkhasiat pun dh ok sbnrnya. Sy pun ada buat stok sikit utk senangkan mak sy tolong bg susu kat bby waktu siang. Mlm2 je la mmg full bf sbb bby tdo dgn sy. Minum air secukupnya. Be happy sis. Dont give up

Nipple confuse tu. Jika nak teruskan penyusuan susu ibu, ibu kena bertenang and be a happy. Kerap Buat skin to skin bonding ibu dan anak. Anak sepupu saya pun nipple confused, jadi sepupu saya stress. Saya just kata buat skin to skin bonding and tanya consultant penyusuan bertauliah. Alhamdulillah anak dia full breastfeeding balik cuma tak sampai 2 tahun sbb dia hamil lagi.