Baby bangun menangis

Hi mommies, saya nk tanya. Normal ke kalau baby bangun menangis kuat?? Anak saya skrg 2 bulan 27 hari.. Setiap kali dia bangun tidur mesti menangis.. Jarang nak tengok dia bangun tidur dlm keadaan tersenyum.. Normal ke?

4 Các câu trả lời

klu nmpk bby mcm tu mcm nk nngis kan, cpt² bring peluk dia sama² tidur pujuk dia. anak saya mcm tu, bila saya nmpk dia nk nngis kn, saya terus baring sama dgn dia and pujuk tepuk suruh tidur. baby saya pakai puting klu nk tidur mcm tnngkn diri dia la nnti dia dh lena dia sendiri lepas kan puting tu. kot² sis boleh beli puting utk dia nyenyak tidur. try n error sis anak saya masa duduk kt ward sbb jangkitan kuman always 1m, saya belikn puting utk tidur mlm sbb mcm anak sis la bgn je nngi lps saya beli tu ok sikit. mcm nk nngis time nk bgn tidur tu saya sumbat balik puting tu

Ada budak yg jenis mcm tu. Bangun je nangis. 😅 mcm terkejut kot atau mengantuk lagi. Sesetengah anak sedara sy mcm tu lh smpai ke besar. Anak2 sy pulak jenis bgn je happy2 so sy mcm culture shock jugak mula2 tp rsnya normal je tu

Samalah anak saya. Tidur petang, nap, tidur malam pon bangun menangis. Jarang nak senyum. Tapi lepas tu okay je. Saya anggap je tu habit. Dah cukup 3 bulan pon gitu jugak. Layan jelah

sama la anak saya. tapi biasanya dia bangun tu sebab kelaparan so x pelik nangis haha