Tak minum susu

Mommies, saya ni memang tak boleh minum susu, bau pun takmau. Tapi kawan2 cakap penting minum susu masa mengandung. Ada ke apa2 alternative lain untuk replace susu and kalsium.? #firstbaby

14 Các câu trả lời

Sy pun mcm sis, xminum susu. First time minum susu, sy muntah balik sampai keluar2 airmata. Lepas tu sy cuba susu Wildan Mama Premium Vanilla. Eh sedapnyaaa rasa mcm aiskrim. So, sy stick minum yg tu je lah. Boleh la sis cuba. Kena try & error... so far susu ni yg sy boleh telan

cari pil kalsium sis. kalau saya saya amal ostematrix baru saya punya pelawasan berak bagus, kaki xlenguh. saya pernah skip sebulan pil calcium, ya Allah sakit betul kaki pinggang dan kurang tenaga. sis cari lah pil kalsium kalau susu tak dpt minum ya.. penting kalsium tu.

sy tak minum susu pun sis. ada lactose intolerance. susu tepung lak xboleh masuk😂 tp seminggu sekali sy akan minum susu segar. tu pun sikit jaa just utk topup kalsium tu. ikut hati nk jaa minum sekali bnyk tp bila fikir kesan nyaa mmg kena kawal jugak😂

fresh milk yg bperisa dh cuba belom..strawberi atau coklat..sedap..kalau xbole minum jgk,ambil pil kalsium ats saranan doktor..xpon byk lg mknn ada sumber kalsium cheese,yogurt..

sy preggy yg ke 2 nie..lngsung x mnum susu..sbb ade gdm.cma sy mnum yg susu soya kurang gula je.tkut kebanyakan susu kn ade gula.preggy yg pertama sy mnum jgk susu

Sama. So doctor suruh makan supplement calcium dalam bentuk pil. Mesti ambil. Penting untk tulang kita dan pembentukan tulang baby

Ganti dgn yogurt atau cheese.. kadang2 sy buat teh tarik xletak susu pekat sy letak gula dgn susu full cream bru sedap tekak nk minum

Saya pn xlalu mnum susu. Saya amik pil kalsium susu utk ibu hamil. Alhamdulillah ok

saya amalkan minum gandum dari amway alhamdullillah beby sihat

pil kalsium utk ibu pregnant cari kat farmasi