Memang akan ada rasa sakit tulang ke ? 31weeks

Hi mommies , saya nak tanya . Kalau masa pregnant memang sakit tulang celah kangkang ke ? Sakit sangat 😭 . Rasa macam nak menangis pakai seluar terpaksa duduk sebab rasa sakit takboleh nak angkat kaki 🥲 . Dari saya pregnant 28weeks sampai sekarang😣😫 . #ingintahu #bantusharing #firstmom

9 Các câu trả lời

betul tu. lightning crotch or pelvic girdle pain. saya pergi prenatal massage. lega. hilang.. cuma masa tidur je sakit kalau lama sgt baring sebelah sisi. try lah g massage. sbb urat tegang sangat. saya buat cold compress and sapu magnesium oil jugak

Dah kena dari 15 minggu. Mula2 bila duduk lama, celah kangkang sakit bila nak berjalan @ bangun. Skrg ni dah 32 minggu lg sakit tak kira masa dah. Lg seksa bila nak pusing time baring atas katil.

9mo trước

Sama sis🥲 . Nak mengiring pun sakit 😭

Girl ke? Saya pun tengah menghadapi benda sama... 32 weeks skrg.. Masa first pregnancy takde pun rasa macam ni.. Seksa ya amat... Nak bangun dari baring atau duduk pun sakit sangat..

9mo trước

Baby boy sis🥹

sama dengan saya . tapi saya sakit tulang punggung kanan bawak ke peha . nk bangun dari tidur seksa sangat kena berpaut 🥲 nak angkat kaki kanan bila berjalan pun sakit sangat

Sme awk dri 28w cmtu.. Kak ipar ckp kmungkinan baby besaqq..tp dlu anak2 yg lain pun sakit cuma lwat skit nak dkt3 due br rse.. Ni 7blan da rse.. T

9mo trước

Yeke , saya pun rasa macam baby saya besar 🥹 . Sebab saya pregnant taknampak sangat perut , tengok orang lain pregnant perut semua besar besar 🥹

Sama sakit jugak, mkin lama mkin sakit, nak bgun sakit, nk jalan sakit , stiap pg nk bgun dari tidur sakit, sakit celah kangkang dengan ari2😣

Sama🥲 sakit betul. Sis nanti try search SPD nanti banyak explanation pasal tu & solution kurangkan rasa sakit tu

Sama sakit sangat tulang celah kangkang, saya 33 minggu nak jalan rasa nak macam nak patah je ..

ye betul. itu normal. lepas bersalin nanti akn heal

9mo trước

Oh yeke , baiklahh terimakasihh🥰