Penggunaan Minyak Angin

Hi mommies, saya first mom nak tanya boleh ke pakai minyak angin macam minyak cap kapak kat kepala sebab sakit kepala sangat yee first trismester ni 😵‍💫#firstmom

13 Các câu trả lời

Sebenarnya boleh je guna cuma jgn sapu kt perut. Pastu klu awak ni sejenis yg rahim x kuat elakkn minyak angin mcm minyak cap kapak tu. Sbb ada je org guna minyak cap kapak tp baby lahir elok. So bergantung pada ibu jgk sebenarnya. Boleh cari minyak angin lain yg xde kandungan methyl salicylate klu rasa x yakin.

saya sakit kepala waima demam sehari pon saya tak consume apa apa ubat or letak ubat pd badan sbb saya risau ramai kata tak elok sebab dia ada bahan terlarang lagi lagi koyok dgn minyak angin . saya cuma makan buah n lebihkan buah oren atau air sunquick je

Nak lagi selamat Puan boleh minta consult dgn Doktor dlu. Mungkin dr ada ubat or suggestion lain. Sbb mse saya 1st trimester sampai la da tgu hari. mmg org tak bagi saya sapu minyak sembarangan. Lain org mungkin lain effectnya 😊

saya tak berani nak jamin ape² wak .sbb ramai ckp tk elok . tp saya pakai je . saya sapu kt kepala . leher dgn bahu .. setakat nie alhamdulillah takde ape² . masa buat details scan pun baby normal @ sihat .

3mo trước

memang xde ape ape pon...sy pon guna je minyk angin

Sy pnguna tegar mnyak kapak sis. Nk beranak pn msih pgg mnyak kapak 😄 ok jee sy biasa sapu2 kat dahi, tengkuk, hidung, kaki. Tp jgn sapu kat perut dah la 😁

sy pakai freshcare sis yg citrus dgn green tea sbb doc yg recomend dkt sy. takda salycated acid just menthol 15% dgn champhor 5% je

ya betul..1st trimester ni kerap sakit kepala,wakit pggang,sakit belkg,bahu,perut kembung .cuma sy guna vicks je..

tak boleh sis mintak cap kapak ada kandungan yg tak baik utk baby saya tak ingat namanya tapi tak boleh

Elakkan methyl salicylate dan menthol ketika mengandung. Cari yang pregnancy safe

saya pakai minyak gamat je alhamdulillah elok. kentut3 pun sapu je dekat kpala. rasa sedap je